Polecane informacje
Home / Informacje / Wczoraj Baku Flame Towers, dziś Hilton Batumi

Wczoraj Baku Flame Towers, dziś Hilton Batumi

Baku Flame Towers to kompleks trzech wieżowców ocenionych przez Emporis Skyscrape jako jedna z najciekawszych budowli roku 2014: dzięki pokryciu ekranami LED, wyświetlającymi ruchy płomieni wygląda jak trzy płonące pochodnie.

Baku łączy się naftowym rurociągiem z gruzińskim miastem Batumi. Tutaj, po drugiej stronie Zakaukazia nad Morzem Czarnym uwagę przykuwa zupełnie inna budowla: Hotel Hilton w Batumi.

Szyk i luksus

Wędrując po wnętrzach najwyższych w stolicy Azerbejdżanu Flame Towers czy gruzińskim Hilton Batumi spotykamy się emanującą zewsząd nowoczesnością, ekskluzywnymi wnętrzami i dbałością o detale. Nie sposób również nie zwrócić uwagi na wyposażenie gastronomii obu obiektów. Bary i bufety cieszą oko i idealnie wpasowują się w klimat tych miejsc. Co je łączy? Oba obiekty były wyposażane przez polską firmę Tanake.

Baku Flame Towers to jeden z zeszłorocznych sukcesów firmy. BFT to 190 metrowa budowla składająca się z licznych apartamentów, biur, restauracji i hoteli. Tanake dostarczyła i zamontowała w tym kompleksie kilkanaście kuchni, chłodni i zapleczy magazynowych oraz liczne bary i bufety. Ta gigantyczna realizacja nie byłaby możliwa gdyby nie udział najlepszych profesjonalistów i inżynierów na świecie.

W tym roku współpraca została podjęta po drugiej stronie Zakaukazia, w Batumi. Hotel Hilton w Batumi również wyróżnia się oryginalnym kształtem i przykuwa wzrok z najodleglejszych punktów miasta. Tanake podjęła się kompleksowej realizacji dostaw i montażu wyposażenia gastronomicznego. To jeden z wielu projektów jakie Tanake realizowała dla sieci Hilton, zarówno w Polsce jak i zagranicą.

Przepis na sukces

Wyposażenie gastronomii to nie tylko zaplecze kuchenne, ale również bufety i bary – miejsca o które trzeba zadbać ze szczególną starannością. To nie tylko stanowiska pracy, ale również wizytówka hotelu, przy której klienci będą spędzać swój czas, jeść posiłki, podejmować biznesowe decyzje, a wieczorami raczyć się kolorowymi drinkami. Estetyka obiektów gastronomicznych jest równie istotna, jak ich funkcjonalność. Odpowiednia atmosfera wpływa na nastrój klientów i ich ocenę otoczenia.

Jak zrealizować skomplikowany projekt wyposażenia gastronomicznego ekskluzywnego hotelu w dalekiej Gruzji? Sukces polega na powierzeniu całego zakresu prac doświadczonym specjalistom. W tym przypadku do realizacji tego ambitnego zadania została wybrana polska firma Tanake skupiająca specjalistów z różnych branż. Ich wspólne i poprawnie skoordynowane działania doprowadziły do sprawnej realizacji wszystkich etapów wyposażenia hotelowej gastronomii. Ta polska spółka ma na koncie dziesiątki zrealizowanych projektów hotelowych – zarówno w Polsce jak i w rozmaitych zagranicznych lokalizacjach. Wszędzie na świecie liczy się bowiem to samo: doświadczenie ludzi, przed którymi staje zadanie budowy gastronomii hotelowej na odpowiednim poziomie. Ten właśnie atut Tanake stawia do dyspozycji swoich klientów.

Wieloletnie doświadczenie

Tanake działa na rynku wyposażenia gastronomii od kilkudziesięciu lat. Firma prowadzi działalność obejmującą doradztwo, projektowanie technologii, kompletację urządzeń gastronomicznych, prace instalacyjne oraz rozruch infrastruktury gastronomicznej. Jest doceniana w szczególności przez inwestorów z branży wysokiej klasy hoteli, ale realizuje również dostawy dla innych obiektów z branży HORECA takich jak restauracje, bary czy kantyny. Oprócz wielu realizacji w Polsce (m.in. dla znanych międzynarodowych sieci hotelowych np. Sheraton, Westin, Hilton), Tanake coraz częściej realizuje projekty również zagranicą.

8.00 avg. rating (85% score) - 1 vote

Zostaw komentarz

Twój adres mailowy nie będzie publikowany. Wymagane pola są zaznaczone *

*